אך בוחרים מסך טלוויזיה בשנת 2018
קונים טלוויזיה? 10 דברים חשובים שיש לשים אליהם לב כשקונים טלוויזיה בשנת 2018
טלוויזיה חכמה, LED, OLED, 4K ופורמט HDR. עולם הטלוויזיות נראה טוב יותר בכל יום, אבל גן מבלבל יותר. כיום, קיימת כמות עצומה של מסכי טלוויזיה ברזולוצייה גבוהה HD ואיכות UHD 4K בחנויות, מטלוויזיות סטנדרטיות קטנות ועד טלוויזיות קצה ענקיות - טלוויזיה ב-2019 יכולה לעלות כמו רכב חדש.
אנחנו פה לעזור לכם להחליט.
טיפים מהירים לרכישת טלוויזיה ב-2018
אם אתם לחוצים בזמן ורוצים לקנות טלוויזיה מרגע לרגע הינה כמה דברים חשובים שעליכם לשים אליהם לב. נסביר כל טיפ לעומק בהמשך בכתבה.
- אל תקנו טלוויזיה ברזולוצייה נמוכה יותר מ-Ultra HD 4K - תמנעו מקניית טלוויזיות בפורמט 1080p אם אתם רוצים טלוויזיה שתשרוד לטווח הרחוק.
- תקנו טלוויזיה גדולה יותר מטלוויזיה בגודל 55 אינץ׳ - ההפרש במחיר בין טלוויזיה 55 אינץ׳ ל-65 אינץ׳ הוא מזערי ושווה להשקיע עוד כמה מאות שקלים כדי להגדיל את המסך שלכם בצורה משמעותית.
- תקנו טלוויזיה בעלת קצב רענון של 120Hz ומעלה
- חפשו טלוויזיות התומכות בפורמטי HDR למיניהם טלוויזיות אלו מציעות טווח צבעים רחב יותר ומציאותי יותר.
- טלוויזיות OLED מציגות תמונה טובה בצורה משמעותית מטלוויזיות LCD ו-LED רגילות אך נחשבות ליקרות יותר.
- התעלמו מנתוני ניגודיות יצרנים מנפחים את המספרים - תסמכו על העין שלכם.
- תקנו טלוויזיות בעלות לפחות 4 חיבורי HDMI
- טלוויזיות קעורות מציעות עיצוב בלבד הן לא מציעות איכות תמונה משופרת
- רוב הטלוויזיות כיום הן טלוויזיות חכמות עם ממשק אפליקציות חכם ונוח, אל תעשו מזה עניין גדול
גודל מסך: תמצאו את הגודל המושלם
בין אם אתם מחפשים טלוויזיה בסיסית ובין אם טלוויזיה בעלת ביצועים מושלמים, ההתלבטות הגדולה ביותר שכנראה תהיה לכם היא איזה גודל טלוויזיה הוא הנכון בשבילכם. תקחו בחשבון את מספר הנפשות במשפחה ואת ממוצע הנפשות שיצפו בטלוויזיה בממוצע וכמובן היכן אתם הולכים למקם את הטלוויזיה החדשה שלכם. בהתאם לחישובים תבחרו את גודל המסך הגדול ביותר שמתאים למקום הזה - ולתקציב שלכם. נכון להיום הגודל האולטימטיבי לרוב חדרי השינה והמגורים הוא בין 55 אינץ׳ ל-65 אינץ׳.
גודל הטלוויזיה גם נקבע באמצעות המרחב שממנו תשבו מהטלוויזיה. בגדול, אם אתם מסוגלים לראות פיקסלים בודדים - אתם קרובים מידי. טווח הצפייה האולטימטיבי הוא בדרך כלל כפי 3 מרוחב המסך. במסכי HD רגילים תספרו מרחק גדול פי שלושה ובמסכי 4K UHD תכלו לצפות במרחק של 1.5 בלבד.
שורה תחתונה: תבחרו גודל ורזולוצייה בהתאם למרחק שאתם יושבים מהטלוויזיה ולא לפי גודל החדר.
רזולוציית מסך: 4K או HD?
רזולוצייה היא שמגדירה את חדות התמונה שתקבלו מהטלוויזיה שלכם. טלוויזיות 4K הגיעו אלינו לפני מספר שנים והצליחו לחדור ולהשתלט על שוק הטלוויזיות. יצרני התוכן הגדולים וערוצי טלוויזיה עושים מעבר לרזולוציית 4K בדומה למעבר שהתרחש לפני מספר שנים עם המעבר ל-HD. אם אתם מעוניינים בטלוויזיה שתשרוד כמה שנים ותרצו לצפות בתכנים באיכות המקסימלית שלהם, תצטרכו לחפש טלוויזיה באיכות 4K. הרזולוצייה הגבוהה כנראה תשאר איתנו בעשור הקרוב ולא נראה שהיא הולכת לשום מקום. אמנם השמועות על טלוויזיות 8K כבר התחילו לצוץ אך עד שהן יגיכו למחיר שפוי לכל כיס יקח כמה שנים טובות.
שורה תחתונה: מסכי HD 1080p הם הנפוצים ביותר כיום, אך בכל יום שעובר אנו רואים יותר ויותר תכנים המשודרים בפורמט החדש.
פורמט HDR: תוציאו את המקסימום מכל צבע
פורמט HDR הוא פורמט המאפשר לטלוויזיה להציג צבעים חמים, מגוונים ותמונה צבעונית ומציאותית יותר. אם חשבתם שרזולוציית 4K מדהימה כשלעצה עוד לא ראיתם טלוויזיית 4K התומכת בפורמט HDR. HDR הוא טכנולוגייה ייחודית לעיבוד הצבע במסך הגורם לפיקסלים להציג על צבע פי כמה יותר טוב מטלוויזיה שלא תומכת בפורמט. גם טלוויזיות 1080p מגיעות עם תמיכה ב-HDR וההבדל מדהים. אם אתם רוצים להינות מחוויית צפייה מקסימלית תצטרכו לחפש טלוויזיה התומכת בפורמט האגדי הזה. דרך אגב, גם פורמטי HDR הופכים לסטרנדרט ודגמים חדשים יוצאים עם תמיכה בפורמט.
שורה תחתונה: חפשו טלוויזיה בעלת תמיכה בפואמט HDR באמצעות Dolby Vision.
קצב רענון תמונה: מהיר יותר טוב יותר
קצב רענון המסך נמדד ביחידות הרץ Hz. הוא מתאר כמה פעמים המסך מרענן את התמונה בשניה. המהירות הסטנדרטית כיום היא 60 הרצים, כלומר - התמונה במסך מתרעננת 60 פעמים בכל שניה. למרות שזה נשמע הרבה, עצמים המסך זזים המון ובהילוך גבוה, מה שיכול לגרום לתמונה להראות ״מרוחה״ ולא טבעית. כמו במסכי LCD, LED, OLED ו-QLED מדגמי קצה מסוגלים לרענן את המסך בקצב של 120 הרצים בשניה. במסכים בעלי רצב רענון גבוהה תוכלו להינות מסרטים ברמה גבוהה, שידורי ספורט, גיימינג וכל תוגן יראה טוב ועשיר יותר.
שורה תחתונה: תקנו מסך המסוגל לרענן את התמונה בקצב של 120Hz לפחות.
חיבורי HDMI: כמה שיותר
זה אולי נשמע מובן מאליו אבל חשוב מאוד לשים לב למספר חיבורי ה-HDMI הקיימים בטלוויזיה. כיום יצרנים מקפידים לשווק טלוויזיות בעלות 4 חיבורי HDMI לפחות. קיימות טלוויזיות רבות במגיעות עם סאונד-בר הכולל חיבורים נוספים נגישים יותר. חשוב שיהיו שניים או שלושה חיבורים נגישים כך שאם תרצו לחבר מעשיר חדש או מחשב לכמה שעות תהיה לכם האופציה לעשות זאת בקלות. הטלוויזיות כיום דקות ורגישות מאוד. המנעו ותזוזות מיותרות - זה עלול להזיק ולשבש את התמונה בטלוויזיה.
שורה תחתונה: חפשו טלוויזיות בעלות 4 חיבורי HDMI לפחות - לפחות שני חיבורי צריכים להיות נגישים לשימוש מהיר.
טלוויזיות OLED: בהחלט מוצר ששווה לבדוק
הן אמנם יקרות מאוד. אבל אנחנו חייבים תודה ענקית לחברת LG ששינתה את עולם הטלוויזיות לפני כמה שנים. טלוויזיות בשנת 2019 מדגם OLED נחשבות כיום לטלוויזיות הטובות ביותר המציכות את הביצועים הטובים ביותר שקיימים כיום. נכון לעשיו טלוויזיות OLED רבות קיימות בשוק. כשאתם רונים טלוויזיה חשוב מאוד לבדוק את טלוויזיות ה-OLED של LG. OLED היא טכנולוגייה ייחודית שמאפשרותה צג הטלוויזיה מסוגל לשלוט בכל פיקסל בנפרד ולכבות אותו בהתאם לצורך. באמצעות התכונה המיוחדת הזאת מתקבל שחור מושלם שאין שני לו באף דגם בעולם. שווה גם לבדוק את סדרת ה-QLED של סמסונכ שמציכה תכונה דומה אך בטכנולוגייה אחרת. קחו שניה לצפות בהן אחת ליד השניה ותראו לאיזה תמונה אתם יותר מתחברים.
שורה תחתונה: אמנם לא לכל כיס, אך אם ביכולתכם להשקיע עוד כמה אלפי שקלים תוכלו לקבל את חוויית הצפייה הטובה ביותר שקיימת היום.
מסכים קעורים: אין צורך
המסכים הקעורים הגיעו לחיינו לפני מספר שנים. חברות הטלוויזיה שיווקו אותה בתור מוצר יפייפה שבאמצעות קיעור הצב נועל לקבל תמונה עמוקה יותר. מיותר לציין שהמיתוס לא החזיק הרבה זמן וטלוויזיות קעורות כמעט ולא נראו במשנים האחרונות. אנו ממליצים לבחור בטלוויזיה קעורה רק על בסיס עיצוב. אם היא תתאים יותר לסלון שלכם יכול להיות שזאת הטלוויזיה שלכם. אך אם אתם חושבים על טלוויזיה קעורה על מנת לקבל תמונה טובה יותר - אתם לא בכיוון.
שורה תחתונה - טלוויזיות קעורות אינן מספקות איכות טובה יותר. הן יכולות להיות רהיט מרשים אך בהחלט שאין קשר בן קיעור הטלוויזיה לתמונה המתקבלת.